АтакиЛични данниТоп новиниУязвимости

Милиони потребителски данни от Facebook са били оставени публично достъпни на cloud сървър на Amazon

Над 540 млн. записа, сред които потребителски имена, коментари и реакции на постове са били оставени публично достъпни

Над 540 млн. записа или близо 145 гигабайта потребителска информация е била оставена публично достъпна на незащитен сървър, част от cloud услугите на Amazon.Разкритието е на компанията UpGuard, а причината за източването не е свързана със самата социална мрежа – а с външно приложение,  разработено върху платформата на Facebook.

Според публикацията виновник за пробива е мексиканска медийна компания  Cultura Colectiva. Сред оставените без защита данни са били информация за потребителски имена, ID-та на потребители, коментари и реакции на постове. Не е ясно данни за колко точно потребители са били налични в източената база.

Проблемът е разкрит в началото на януари, но до момента не е решен, твърдят от UpGuard.

Друго приложение, наречено At the Pool, е станало причина за източване на данни за близо 22 000 потребителя на Facebook, сред които ID-та, приятели и отбелязвания на определени локации. Любопитното е, че това приложение не е активно от 2014 г. насам.

Тагове
Покажи още

Христо Ласков

С над 15 години опит - 7 от които като журналист - технологиите са огромна част от живота ми. Колкото повече следя темата, толкова повече се убеждавам, че сигурността на информацията е в основата на който и да било и продукт или услуга. Затова отделям значителна част от времето си, за да развивам freedomonline.bg - българският сайт за IT сигурност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close