Microsoft с нов ъпдейт за защита от Spectre на Haswell и Broadwell чипсетове

Обновлението за Windows 10 KB4090007 е продължение на усилията софтуерната компания, която вече защитава повечето работещи със Skylake устройства

Microsoft продължава с публикуването на ъпдейти за Windows 10, с които да защитава потребителите си от уязвимостта в Intel процесори Spectre. С публикувания през седмицата ъпгрейд във фърмуера си, компанията твърди, че е спряла възможността за експлоатиране на Spectre за процесори с чипсети Broadwell и Haswell. Затова – препоръчваме да инсталирате ъпгрейда KB4090007, ако вие или служителите ви работят с Intel процесори с тези чипсети.

Дали ъпгрейдът е подходя за вас? Може да видите пълен списък със защитените от него устройства ето тук.

KB4090007 е продължение на публикувания през март ъпдейт на Windows 10, с който Microsoft по-голямата част от процесорите с чипсет Skylake.

Уязвимостите Spectre и Meltdown бяха разкрити по-през януари от Google Project Zero. Те засягат редица процесори на Intel, ARM и AMD. Благодарение на тези уязвимости хакери могат да се сдобият с неоторизиран достъп до потребителска информация, която би трябвало да бъде защитена от процесорите.

Tags
Show More

Христо Ласков

С над 15 години опит - 7 от които като журналист - технологиите са огромна част от живота ми. Колкото повече следя темата, толкова повече се убеждавам, че сигурността на информацията е в основата на който и да било и продукт или услуга. Затова отделям значителна част от времето си, за да развивам freedomonline.bg - българският сайт за IT сигурност.

Присъединете се към дискусията ТУК

Related Articles

Close