Microsoft с нов ъпдейт за защита от Spectre на Haswell и Broadwell чипсетове

Обновлението за Windows 10 KB4090007 е продължение на усилията софтуерната компания, която вече защитава повечето работещи със Skylake устройства

Последен ъпдейт на 28 юни 2018 в 13:13 ч.

Microsoft продължава с публикуването на ъпдейти за Windows 10, с които да защитава потребителите си от уязвимостта в Intel процесори Spectre. С публикувания през седмицата ъпгрейд във фърмуера си, компанията твърди, че е спряла възможността за експлоатиране на Spectre за процесори с чипсети Broadwell и Haswell. Затова – препоръчваме да инсталирате ъпгрейда KB4090007, ако вие или служителите ви работят с Intel процесори с тези чипсети.

Дали ъпгрейдът е подходя за вас? Може да видите пълен списък със защитените от него устройства ето тук.

KB4090007 е продължение на публикувания през март ъпдейт на Windows 10, с който Microsoft по-голямата част от процесорите с чипсет Skylake.

Уязвимостите Spectre и Meltdown бяха разкрити по-през януари от Google Project Zero. Те засягат редица процесори на Intel, ARM и AMD. Благодарение на тези уязвимости хакери могат да се сдобият с неоторизиран достъп до потребителска информация, която би трябвало да бъде защитена от процесорите.

Бъдете винаги в крак с новините от света на информационната сигурност – станете наши фенове във Facebook. 

Exit mobile version