Cybersec News

8-годишни хакери ще се изправят срещу системата за гласуване на САЩ

Конвенцията DEFCON ще проведе състезание, в което деца на 8-16 ще се изправят срещу правителствени уебсайтове и услуги.

Следващата седмица DEFCON – най-голямата конференция за хакери – ще приюти отбори от ученици, които ще се борят за голямата награда от 2500 USD. Tова не е просто начинание, което цели да подтикне повече младежи да се занимават със сигурност. Причината това състезание да се проведе сред ученици е много по-сериозна – по думи на организаторите „никой сериозен експерт не би участвал“.

Не за друго, а защото би било прекалено лесно.

За целта на състезанието ще се използват реплики на сайтовете и услугите, а част от наградния фонд се дава от Националния демократски комитет (DNC) на САЩ. Комитетът също се грижи за набирането на състезатели и провеждането на самото събитие. Изи Лаполски, негов представител, твърди:

„Щатските избори са толкова дълбоко сбъркани, че никой възрастен хакер не би се занимавал. По-скоро би се изсмял на предложението.“

Правителствените сайтове и услуги на САЩ се славят с неадекватната си сигурност. Наскоро те достигнаха до международните новини след като 12 руски хакера бяха обвинени за пробив във сигурността им през 2016.

Покажи още

29 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button