Всички новиниНай-интереснотоУязвимости

Затворници в САЩ намериха пробойна в система за забавление и откраднаха 250 000 USD

Щетите са само виртуални - но са довели до реални наказания за провинилите се

Над 360 американски затворници са успели да откраднат средства благодарение на приложение, което използват докато излежават присъдите си.

Компроментираното приложение се предоставя от фирмата JPlay и включва онлайн услуги и таблети, които затворниците под свободен режим ползват за развлечения и комуникация.

Компанията производител отказва да съобщи точно как защитата е била преодоляна. От наличната информация, обаче става ясно, че затворниците са манипулирали стойността на преводите, които устройството получава. Така те са добавяли финанси към акаунтите си, които са били използвани за закупуването на музика, книги, изпращането на имейли и др.

Всяка от тези услуги, макар и безплатна за хората на свобода, се заплаща в системата на JPlay.

От компанията – производител съобщиха, че уязвимостта вече е патчната и продължава да се работи по подобряването на сигурността. В инцидента не са пострадали пари на данъкоплатци или други трети страни. Похарчените суми не са реални, а просто измамни стойности, които фигурират само в системата на JPlay.

Затворниците са получили наказание под формата на лишаването от развлекателни и комуникационни привилегии и преместването в по-високо охранявана част на затвора.

Бъдете винаги в крак с новините от света на информационната сигурност – станете наши фенове във Facebook.

Получавай новините по имейл

Избираме и ви изпращаме седмичен бюлетин с най-интересното от freedomonline.bg. Новини, анализи, тенденции.

Тагове
Покажи още

Георги Дуранкиев

Откакто имам досег с технологиите, те винаги са били основен интерес за мен, без значение дали ги прилагам в личния си живот или професионално. Сигурността е една от най-любопитните теми в насоката и винаги се радвам на възможността да науча и споделя повече за нея.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close