Cybersec NewsПолезни съвети

WordPress: Плюсове и минуси за бизнеса

Висока ефективност на разходите по имплементация и кратки срокове за разработка срещу уязвимости в сигурността. Кое ще надделее при вземането на решение?

Последен ъпдейт на 14 август 2019 в 15:46 ч.

Системите за управление на съдържанието – накратко CMS – се използват за създаване, организиране и споделена обработка на уеб-страници. Тяхното особено предимство е, че редакторите, поддържащи и вмъкващо ново съдържание, не се нуждаят от умения за програмиране. Те удобно могат да правят това и чрез графичния потребителски интерфейс.

CMS-а с отворен код WordPress е най-популярната система, докато Joomla, Typo3, OpenCMS, DNN, Orchard & Magnolia са по-неразпространени. При такова разнообразие, изборът често е нелесен. Един от най-задаваните ни въпроси, е именно този: дали CMS-и като WordPress са подходящи за комерсиални решения в корпоративния бранш. 

Кристоф Вендл, софтуерен разработчик и уебдизайнер в Iphos IT Solutions, отговаря на този въпрос с “да“. – “Но само ако WordPress отговаря на изискванията.  Иначе казано, човек трябва да разграничава и претегля ситуацията според зависи. Колегите от Iphos България са събрали няколко аргумента „за“ и „против“ използването на WordPress. Ето част от тях, а пълният текст прочетете тук.

Аргументи „ЗА“ WordPres:

Фактът, че WordPress е предпочитаната CMS-системата от големи преприятия от ранга като Coca-Cola или New York Times, може да говори само положително за нея. Ето някои от конкретните предимства, които WordPress носи при внедряване и експлоатацията й за компаниите:

  • Висока ефективност на разходите по имплементацията й
  • Кратки срокове за разработка, бърза възвръщаемост на инвестициите
  • Множество приставки / разширения
  • Удобство

Аргументи „ПРОТИВ“ WordPress:

Наред с плюсовете, както всяко нещо, WordPress носи със себе си и минуси, като някои от тях могат да са от решаващо значение за определени бизнеси. Тъй като определени недостатъци могат да доведат до нежелани ситуации едва след известно време, ние Ви съветваме да прецените решението си предварително и да потърсите съвет. Така намалявате вероятността да изгубите от инвестицията си и да се сблъскате с неблагоприятни ситуации, водещи до непредвидени разходи в бъдещ план:

  • Уязвимости в сигурността. Популярността на WordPress е както плюс, така и минус – пробойни в сигурността му биват откривани отново и отново. Това налага редовното му обновление като задължително изискване.
  • Някои важни за бизнеса функции са недостъпни в базисната инсталация. WordPress не винаги притежава основополагащи за предприятията функции като напр. Multisite-Management.
  • Макар и рядко, скъпа доработка

Материалът е публикуван с любезното съдействие на Iphos България. Пълния текст четете тук.

Покажи още
Back to top button