Всички новиниНай-новотоТоп новиниУязвимости

Twitter : сменете си паролите, защото ги съхранявахме по несигурен начин

Бъг в логовете на компанията позволява показването на съхраняваните пароли в plain text формат

За честитка в Световния ден на паролата (3 май), социалната мрежа Twitter помоли своите 330 млн. потребителя да сменят паролите си. Причината: компанията е открила грешка в начина, по който се съхраняват паролите на потребителите в един от вътрешните си логове.

Проблемът се изразява във факта, че в този лог паролите се съхраняват в plain text (немаскиран текстови формат), преди да бъдат криптирани от използвания bcrypt алгоритъм.

Проблемът вече е решен – но от Twitter настояват да смените паролата си. Затова, ако сте потребител на мрежата – действайте още сега.

Добрата новина е, че няма свидетелства за пробив в сигурността на компанията и източване на тези логове. И, все пак, препоръчваме ви да последвате съвета и да смените тази парола (и не само в Twitter, в случай, че сте я използвали и на други места).

Бъдете винаги в крак с новините от света на информационната сигурност – станете наши фенове във Facebook. 

Покажи още

Христо Ласков

С над 15 години опит - 7 от които като журналист - технологиите са огромна част от живота ми. Колкото повече следя темата, толкова повече се убеждавам, че сигурността на информацията е в основата на който и да било и продукт или услуга. Затова отделям значителна част от времето си, за да развивам freedomonline.bg - българският сайт за IT сигурност.

Свързани материали

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close