Зловредни кодове

Декриптирайте засегнатите с Everbe Ransomware файлове – безплатно

Но инструмент дава възможност да възстановите засегнатите от вируса документи, снимки и т.н.

Последен ъпдейт на 4 декември 2018 в 17:07 ч.

Ако имате засегнати от Everbe Ransomwere файлове, може да ги декриптирате безплатно. Добрата новина за всички пострадали от дойде от известните изследователи на зловреден софтуер Майкъл Гилеспи и Максим Мейнън, които са автори на инструмента. 

Как да разпознаем Everbe

Everbe Ransomwere криптира файлове с разширения [[email protected]].everbe, .embrace, или .pain, които се добавят към името на криптирания файл.

Когато зловредният софтуер зарази машина, той прикрепя текстови файл за откуп във всяка папка съдържаща криптирани файлове. Въпросният файл е озаглавен !=How_recovery_files=!.txt и съдържа информация за размера на откупа. Начинът на плащане се уточнява след изпращането на мейл на [email protected].

Как да се справим сами

Разполагайки с новия InsaneCrypt Dekryptor, можете сами да се справите със ситуацията и да си възстановите криптираните файлове. Всичко, което трябва да направите, е да влезете в менюто Settings и да изберете опция “Bruteforcer”.

За да декриптирате файловете е необходимо да предоставите на инструмента и двете версии на един и същи файл – криптирана и некриптирана. След като процесът завърши, приложението ще намери ключът за декриптиране, който инструментът ще  използва за възстановяване на файлове.

Когато процесът на декриптиране приключи, ще видите и резюме с информацията за общото количество декриптирани файлове.

Какво да правите след декриптирането – ето съветът на Лорънс Ейбрамс:

Въпреки че файловете ви вече са декриптирани, оригиналните криптирани файлове ще останат на компютъра ви. След като потвърдите, че файловете ви са правилно декриптирани, можете да използвате CryptoSearch, за да преместите всички криптирани файлове в една папка, за да ги изтриете или архивирате.

Бъдете винаги в крак с новините от света на информационната сигурност – станете наши фенове във Facebook. 

Покажи още
Back to top button