Лични данниТоп новини

Двайсетгодишен е задържан за кражбата на лични данни на над 1000 обществени личности в Германия

Хакерът е действал сам, по предварителна информация е признал за извършеното от него престъпление

Двайсетгодишен младеж е задържан по подозрения, че е публикувал в интернет данните на над 1000 обществени личности в Германия, съобщава DW. Според немската полиция задържаният е признал вината си, но разследването по случая продължава.

Полицията е обискирала жилището на задържания в Хесен в неделя, а ден по-късно (7 януари) е бил разпитан. Във връзка с разследването е обискиран домът и на 19-годишен младеж от Хайлброн, който е общувал със задържания и е разпитан като свидетел.

В продължение на месец задържаният младеж от Хесен е публикувал в Twitter акаунт с името G0d данни за германски политици, журналисти, водещи и други популярни лица. Все още не е ясен произходът на данните, но те включват адреси, телефонни номера, снимки и чатове. Сред жертвите са имена като Ангела Меркел и Торстен Швейгер, член на управляващия Християндемократически съюз.

Публикуването на данните е станало през декември 2018 г., но случаят доби популярност в първите дни на януари 2019 г.

Тагове
Покажи още

Христо Петров

Информационната сигурност е тема, която незаслужено бива неглижирана от повечето потребители и медии. А не трябва, защото тя засяга всичко в модерния свят: от свързания към интернет тостер в кухнята до хакерските атаки, които струват на бизнеса милиарди долари всяка година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close