Уязивмости, експлойти, ъпдейти

Meltdown в действие: как работи уязвимостта на Samsung Galaxy S7

Въпреки твърденията, че Galaxy S7 и множество други устройства на Samsung са незасегнати от най-масовата пробойна на 2018 г., фактите показват друго

Продължението на Meltdown сагата идва от Техническия университет в Грац, Австрия. Екип от ентусиасти в университета се похвалиха на Ройтерс, че са намерили начин да експлоатират популярната уязвимост в Galaxy S7. Екипът съобщи, че планира да представи откритието си на Black Hat USA 2018. Конференцията ще се проведе днес (09.08.2018) в Лас Вегас.

Samsung съобщи, че ъпдейти от януари и юли адресират точно тези уязвимости. Компанията прикани всички потребители да ги инсталират на устройствата си.

Джейк Муур, специалист от ESET, препоръча всички потребители да обновят системния софтуер на устройствата си, за да ги предпазят от атаки в интервю за Independent UK.

“Постоянно виждам как хора отлагат ъпдейтите си по най-различни причини, но не мога да натъртя достатъчно – важни ъпдейти като тези предотвратяват порой от атаки към бизнеса и крайните потребители“ – продължава експертът

В момента, екипът от ТУ Грац търси начини да експлоатира уязвимостта при други марки и модели Android устройства, като очаква да намери множество уязвими такива.

Засега не са забелязани реални атаки, които експлоатират Meltdown за Android устройства.

Покажи още
Back to top button