АтакиТоп новини

Кибер атака спря частично дейността на лидер в производството на алуминий в света

Действията на хакерите доведоха да ръст на цената на суровината на глобално ниво

Кибер атака, започнала на 18 март, е парализирала част от заводите на един от най-големите производители на алуминий в света, норвежката Hydro. Освен затваряне на фабрики на компанията в Норвегия, Катар и Бразилия, тя доведе до спад в цените на организацията и ръст в цените на суровината на глобално ниво.

Към момента не е ясно каква точно стратегия са използвали атакуващите, за да пробият системите на Hydro. Няма яснота и за мащаба на атаката. Официалната позиция на норвежката компания е, че действията на хакерите не са засегнали сигурността на над 36 000 служителя в 40 държави по света. Годишните приходи на организацията възлизат на 18.7 млрд. USD за 2018 г.

Докато работи по „неутрализирането на ефекта,“ Hydro вече се е обърнала за помощ към норвежките власти и е преминала на „ръчно управление“, тъй като атаката е спряла работата на критични за бизнеса системи.

Покажи още

Христо Ласков

С над 15 години опит - 7 от които като журналист - технологиите са огромна част от живота ми. Колкото повече следя темата, толкова повече се убеждавам, че сигурността на информацията е в основата на който и да било и продукт или услуга. Затова отделям значителна част от времето си, за да развивам freedomonline.bg - българският сайт за IT сигурност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close