Cybersec NewsУязивмости, експлойти, ъпдейти

Хакери откриха „непоправима грешка“ в процесорите Nvidia Tegra

Уязвимостта позволява стартирането на фрагменти код от атакуващите без знанието на потребителите

Последен ъпдейт на 28 юни 2018 в 01:14 ч.

“Непоправима грешка“ в чиповете за мобилни устройства Nvidia Tegra, разкриха хакерите от групата ReSwitched. Според тях уязвимостта позволява стартирането на произволни фрагменти код и приложения на устройствата, работещи с процесорите.

Засегната от уязвимостта е функционалността Tegra Recovery Mode, налична в Nvidia Tegra X1 процесорите за Nintendo системи. Тя позволява на атакуващите да копират програмен код в защитения application stack на процесорите, което на практика означава възможност за стартиране на произволен код на устройството.

Според ReSwitched няма възможност за запушване на уязвимостта. Причина за нея е „програмистка грешка“, която позволява заобикаляне на защитата на bootROM на процесорите – която от своя страна съдържа кодът, който се изпълнява веднага след стартирането на процесора.

Бъдете винаги в крак с новините от света на информационната сигурност – станете наши фенове във Facebook. 

Покажи още

29 коментара

  1. http://reyna.userbet.xyz
    Высокотехнологичные инструменты для заработка на криптовалютных активах

    [url=https://krasnoyarsk.podarki-market.ru/catalog/product-294481/?MID=1082&result=reply#message1082]Высокотехнологичные инструменты для заработка на криптовалютных активах[/url] [url=https://tomsk.podarki-market.ru/catalog/product-294465/?MID=2714&result=reply#message2714]Высокотехнологичные инструменты для заработка на криптовалютных активах[/url] [url=https://kazan.podarki-market.ru/catalog/product-359455/?MID=2017&result=reply#message2017]Высокотехнологичные инструменты для заработка на криптовалютных активах[/url] 3845bf1

  2. Получать плату за посещение сайтов — это утопия? Нет, если речь о CryptoTab — первом в мире браузере со встроенными функциями майнинга. Никаких вложений и затрат. Попробуйте сами! https://bit.ly/2M8fHnp|

    Переходите по ссылке, устанавливайте браузер, участвуйте в конкурсе и получайте $ !!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button