Хакери откриха „непоправима грешка“ в процесорите Nvidia Tegra

Уязвимостта позволява стартирането на фрагменти код от атакуващите без знанието на потребителите

“Непоправима грешка“ в чиповете за мобилни устройства Nvidia Tegra, разкриха хакерите от групата ReSwitched. Според тях уязвимостта позволява стартирането на произволни фрагменти код и приложения на устройствата, работещи с процесорите.

Засегната от уязвимостта е функционалността Tegra Recovery Mode, налична в Nvidia Tegra X1 процесорите за Nintendo системи. Тя позволява на атакуващите да копират програмен код в защитения application stack на процесорите, което на практика означава възможност за стартиране на произволен код на устройството.

Според ReSwitched няма възможност за запушване на уязвимостта. Причина за нея е „програмистка грешка“, която позволява заобикаляне на защитата на bootROM на процесорите – която от своя страна съдържа кодът, който се изпълнява веднага след стартирането на процесора.

Show More

Христо Ласков

С над 15 години опит - 7 от които като журналист - технологиите са огромна част от живота ми. Колкото повече следя темата, толкова повече се убеждавам, че сигурността на информацията е в основата на който и да било и продукт или услуга. Затова отделям значителна част от времето си, за да развивам freedomonline.bg - българският сайт за IT сигурност.

Коментирайте темата ТУК

Related Articles

Close