Бързи новини

Пазете се от фишинг атаки през Booking.com

Усъвършенствана фишинг кампания изпозлва Booking.com, за да открадне пари и лични данни от потребителите. Тя се развива в две основни стъпки:  

  • компрометиране на акаунти на мениджъри на места за настаняване;
  • измами на клиентите в рамките на официалното приложение на Booking.com. 

Първоначалната стъпка е регистрацията на домейн „extraknet-booking.com“, който наподобява валидния поддомейн „extranet-booking.com“, използван от мениджърите на хотели в Booking.com за административни цели. За да подсили илюзията, фишинг сайтът хоства фалшив портал, който изглежда като легитимния интерфейс на сайта. Той събира чувствителна информация от нищо неподозиращите администратори, включително данни за вход, лична и финансова информация.  

Нападателите използват различни техники – от най-традиционните фишинг имейли до усъвършенствани техники за SEO Poisoning, които класират злонамерените връзки високо в резултатите от търсенето. Често нападателите използват и платени реклами, за да увеличат видимостта на своите портали.  

След като устройствата на управителите на хотели бъдат компрометирани, хакерите използват официалните чатове на Booking.com за разпространяване на зловредни връзки към клиентите – най-критичната и доходоносна част от веригата.  

Затова, когато използвате функцията за чат на платформата, винаги имайте едно наум за изпращаните ви връзки, дори да изглежда, че те идват от легитимен подател. 

Източник
Cybersecurity News
Покажи още
Back to top button