Malwarebytes пострада от хакерите на SolarWinds

Американската фирма за киберсигурност Malwarebytes заяви, че е била хакната от същата група, която в края на 2020 г. компрометира компанията за ИТ софтуер SolarWinds.

Изглежда, че инцидентът не е свързан със supply chain атаката срещу американското правителство, тъй като Malwarebytes не използва софтуер на SolarWinds във вътрешната си мрежа.

Пробивът е станал през неактивно приложение за защита на имейли в Office 365. Точно Microsoft Security Response Center (MSRC) е предупредил Malwarebytes за наличието на подозрителна активност.

Microsoft, който наскоро обяви, че хакерите на SolarWinds са имали достъп до техния сорс код, е извършил проверка на инфраструктурите на Office 365 и Azure за признаци на злонамерени приложения, създадени от хакерите SolarWinds (известни още като UNC2452 или Dark Halo. Така се е стигнало до разкриване на инцидента при Malwarebytes.

От фирмата за киберсигурност заявяват, че нападателят е получил достъп само до част от имейлите на вътрешни компании, който своевременно е бил ограничен.

Malwarebytes е четвъртата поредна киберкомпания, засегната от хакерите на SolarWinds. Досега за пробиви съобщиха FireEye, Microsoft и CrowdStrike.

Exit mobile version