Топ новиниУязвимости

Facebook съхранявала 600 млн. пароли в plain text

Пропускът в сигурността е бил факт в от 2012 г., а до паролите са имали достъп 20 000 служители на компанията

Facebook потвърди пропуск в системата си за съхранение на пароли на над 200 до 600 млн. потребителя. В продължение на повече от 6 години данните за акаунтите им са съхранявани в plain text на вътрешен сторидж на компанията – т.е. не са били криптирани по никакъв начин и са били достъпни от над 20 000 служителя на компанията (по данни на Krebs on Security).

Засегнати са предимно потребители на Facebook Lite – олекотена версия на платформата за потребители, които нямат достъп до бърз интернет, смартфони или компютри.

Според информация в различни публикации, логовете на Facebook показват, че към данните са направени над 9 млн. заявки от повече от 2 000 инженера на компанията.

Тагове
Покажи още

Христо Ласков

С над 15 години опит - 7 от които като журналист - технологиите са огромна част от живота ми. Колкото повече следя темата, толкова повече се убеждавам, че сигурността на информацията е в основата на който и да било и продукт или услуга. Затова отделям значителна част от времето си, за да развивам freedomonline.bg - българският сайт за IT сигурност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close