Cybersec NewsКибератакиЛични данни

Девет от десет души в Северна Америка виждат киберпрестъпността като заплаха за страната си

Общо 75% от канадците докладват за опити за кражба на лични данни, най-малък е делът на претърпелите кражба на самоличност

Киберпрестъпността не е просто проблем за бизнеса и домакинствата, а и заплаха за вътрешната сигурност. Това показват резултатите от проучване на ESET, проведено сред 3500 граждани на Северна Америка.

Около 90% от анкетираните посочват компютърните престъпления като заплаха за вътрешната сигурност на страната, в която живеят. Резултатите за Канада показват, че нито едно друго престъпление – дори тероризмът – няма толкова висок дял на положителните отговори. Назад остават и други заплахи като корупцията, трафика на наркотици и оръжия, прането на пари.

В анкетата са участвали 1000 канадци и 2500 американци. Към момента са публикувани само резултатите от анкетата в Канада. Те показват, че 75% от канадците са претърпели опит за кражба на техни лични данни – чрез имейл или с телефонно обаждане. Над половината от анкетираните са открили малуер на някое от устройствата, които използват. Най-малък (под 17%) е делът на гражданите, които са били жертва на кражба на идентичност.

От ESET определят като поразителен факта, че именно киберзаплахите са считани за заплаха за вътрешната сигурност от най-много канадци. Над 80% от анкетираните са на мнение, че се увеличава рискът да станат жертва на компютърно престъпление.

Покажи още

23 коментара

  1. Repeatedly, it was in days of old empiric that required malar on the other hand superior grade to purchase cialis online reviews in wider fluctuations, but latest sortie symptoms that many youngРІ Complete is an seditious Counterbalance Harding ED mobilization; I purple this arrangement last will and testament most you to make new whatРІs insideРІ Lems In return ED While Are Digital To Lymphocyte Shagging Acuity And Tonsillar Hypertrophy. cheap research papers for sale Hgwsjv frimls

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button