Бързи новиниИнцидентиЛични данни

34 млн. потребителски записа, източени от 17 компании, се продават в хакерски форум

Последен ъпдейт на 5 ноември 2020 в 17:31 ч.

Бази данни, съдържащи общо 34 млн. записа, източени от 17 различни компании, се търгуват през хакерски форум. Продавачът на данните е заявил пред BleepingComputer, че действа само в качеството си на брокер и е отрекъл да е отговорен за хаковете.

Всички обявени за продажба данни са източени през 2020 г., като базите общо съдържат: имейли, пароли, адреси, три имена, телефонни номера, частични номера на кредитни карти и дати на валидност, данъчни и идентификационни номера и др.

Най-пострадала сред седемнайсетте компании е Geekie.com.br с 8,1 млн. източени записа. След съобщението на BleepingComputer само сингапурският RedMart е обявил наличието на теч на данни, а Wongnai.com е заявил, че разследва инцидента.

Ако сте потребител на някой от засегнатите сайтове (проверете тук), трябва незабавно да промените паролата си, като изберете силна такава и я използвате само за този сайт. Препоръчваме да използвате мениджър на пароли, който ще ви помогне да генерирате уникални и надеждни пароли за всеки сайт.

Покажи още
Back to top button