Cybersec NewsБързи новиниКибератаки

Рансъмуер групата LockBit твърди, че е пробила системата на Федералния резерв на САЩ

Заплашва да разкрие чувствителни данни

Рансъмуер групата LockBit отправи смело твърдение, че е пробила системата на Федералния резерв на САЩ и е откраднала зашеметяващите 33 терабайта чувствителна банкова информация. Групата заплашва да публикува тези данни, ако не бъде платен откуп до вторник.

Според публикацията, данните са свързани с американския банков пазар. Федералният резерв обаче не е потвърдил пробива, което поражда съмнения относно автентичността на твърденията на LockBit. Липсата на семпли, които да подкрепят твърдението, допълнително подхранва скептицизма сред експертите по киберсигурност, като някои предполагат, че това може да е рекламен трик.

Въпреки тези съмнения, заплахата засили притесненията относно потенциалните последствия от такъв пробив. Успешна атака срещу Федералния резерв би могла да подкопае доверието в американската финансова система и да доведе до тежки икономически последици.

LockBit е дал на Федералния резерв по-малко от 24 часа за преговори за откуп, чиито детайли остават неразкрити. Мълчанието на Федералния резерв и липсата на конкретни доказателства от LockBit оставят ситуацията неразрешена, поддържайки атмосфера на несигурност и загриженост във финансовия и кибер-секюрити сектора.

Покажи още
Back to top button