Cybersec NewsБързи новиниУязивмости, експлойти, ъпдейти

Не отлагайте да актуализирате вашия Windows

Ако се случва да отлагате инсталирането на актуализации на Windows, защото ви се струват досадни, не си го позволявайте с последната: Microsoft пусна корекция на грешка, която може да срине системата ви, като се свърже с неправилно оформен път на файл. На теория, хакер би могъл да използва проблема, за да уязви вашия компютър само с отварянето на една папка.

За ваше удобство, програмите имат достъп до файловите пътища. Поставете например път на файл в Google Chrome и той ще задейства Windows Explorer или ще отвори PDF във вашата система. Но ако пътят до файла не е оформен с правилно определени атрибути, той би сринал Windows, като доведе до BSOD (син екран на смъртта).

Хакери могат да се възползват от грешката и да сриват Windows всеки път, когато влезете в акаунта си. Освен, че е възможно методът да бъде използван за прикриване на други действия, той може да попречи на администраторите да проследят друга зловредна дейност. Хакерите дори могат да задействат дистанционно пътя, елиминирайки възможността за системно администриране.

Последната актуализация на Windows решава проблема и ще защити вашия компютър от тази конкретна критична грешка. Приложете ъпдейта и не давайте възможност на хакерите да злоупотребят със системата си.

Покажи още
Back to top button