Cybersec NewsБързи новиниИнциденти

Масивен пробив на Cylance: 34 млн. клиентски записа са компрометирани

Американската компания за киберсигурност Cylance е станала жертва на хакерски пробив, довел до източването 34 млн. записа за клиенти и служители на организацията. Те вече се продават срещу 750 хил. USD.

Според източник, компрометираната информация включва имейли на настоящи и потенциални клиенти на организацията, както и идентификационна лична информация (PII), детайли за продуктите, използвани от различни организации, списък на потенциални клиенти с активен статус и обширен списък на партньори и потребители на Cylance.

Автентичността на тези твърдения все още не е потвърдена или отречена. Ако бъде потвърден, този пробив може да има сериозни последици както за Cylance, така и за нейните клиенти, подкопавайки доверието в компанията за киберсигурност, известна със своите антивирусни решения.

Cylance, базирана в Ървайн, Калифорния, беше придобита от BlackBerry Limited през февруари 2019 г. Компанията е изгради репутация като разработчик на усъвършенствани решения за сигурност, които защитават срещу кибер заплахи. Този пробив обаче повдига сериозни въпроси за мерките за сигурност и потенциалното въздействие върху милиони потребители, разчитащи на продуктите на Cylance.

Покажи още
Back to top button