Хакери експлоатират Basecamp в преследване на користните си цели

Хакери използват Basecamp във фишинг кампании, които разпространяват злонамерен софтуер или крадат вашите идентификационни данни за вход.

Basecamp е уеб-базирано решение за управление на проекти, което позволява сътрудничество, чатове, създаване на документи и споделяне на файлове. Потребителите получават безплатен лиценз и безплатен хостинг, който могат да използват, за да разпространяват всеки тип файл, който искат, включително файлови формати, които обикновено се считат за опасни, като напр. изпълними JavaScript файлове.

Фирмата за киберсигурност Cyjax разкрива, че фишинг кампании злоупотребяват с Basecamp, за да хостват посреднически страници, които пренасочват потребителите към фишинг целеви страници.

Хакерите се възползват от това, че платформата на Basecamp се приема за безопасна по подразбиране от повечето системи за откриване на злонамерен софтуер и заобикалят решенията за сигурност, „маскирани“ като безопасен трафик. По този начин, една иначе легитимна платформа се оказва портал за най-разнообразни кибератаки, с някои от които може да се запознаете тук.

Exit mobile version