Хакер твърди че е източил стотици милиони записи от Advance Auto Parts

Хакер твърди, че е откраднал 3 терабайта данни от средата на Snowflake на Advance Auto Parts (AAP). Данните се предлагат за продажба на зашеметяващата цена от 1,5 милиона долара. Според съобщението, откраднатата информация включва детайлни данни за клиенти и служители, както и подробни записи за транзакции.

Какъв е обхвата на пробива:

Импликациите от такава кражба на данните са сериозни и пораждат сериозни притеснения относно мерките за сигурност в AAP. Ако твърденията се потвърдят, нарушението може да доведе до значителни финансови и репутационни щети за компанията, както и до потенциални правни последствия.

Огромното количество лични данни, които са изложени, могат да имат сериозни последици за засегнатите лица, включително кражба на самоличност и измами. Продажбата на такива данни в тъмната мрежа допълнително усложнява риска, правейки ги достъпни за злонамерени актьори по целия свят.

Към момента твърденията на хакера не са независимо потвърдени. Advance Auto Parts все още не е потвърдил или отхвърлил нарушението. Вероятно се провеждат разследвания, за да се установи валидността на тези твърдения и да се определи мащабът на потенциалния пробив.

В същото време, клиентите и служителите на Advance Auto Parts се съветват да бъдат внимателни и да следят своите акаунти за всякакви необичайни активности. Компанията също може да се наложи да предприеме бързи действия за смекчаване на щетите и подсигуряване на системите си срещу по-нататъшни пробиви.

Exit mobile version