Cybersec NewsБързи новини

Хакер продава достъп до големи компании в тъмната мрежа

Хакера известен като “TheSupremeGodKing”, твърди, че е проникнал в компания, която работи с над 400 фирми, предимно базирани в САЩ. В настоящия момент продава достъп до критичните системи на тези компании от името на IntelBroker, известна фигура в света на киберпрестъпленията.

Информацията която имаме е публикация във форум за пробиви, където TheSupremeGodKing изложи мащаба на пробива и видовете достъп, които се предлагат. Компрометираните системи включват редица известни компании, като: Jira, Bamboo, Bitbucket, GitHub, GitLab, Zabbix, AWS S3, AWS EC2, SVN (Subversion), Terraform

Хакерът заяви, че достъпът може да се закупи с Monero (XMR), криптовалута, предпочитана заради своите функции за поверителност.

TheSupremeGodKing споменава, че се занимава само с проверени и реномирани потребители, вероятно за да избегне полицейски операции под прикритие. Обявата също така отбелязва, че хакерът е споделил скрийншотове на своя достъп с доверени контакти, което допълнително потвърждава неговите твърдения.

Покажи още
Back to top button