Cybersec NewsБързи новини

Фишинг имейли примамват с вътрешна информация за здравето на Тръмп

Най-актуалната тема за 2020 г. безспорно е COVID-19. А най-известният заразен, ще се съгласите, е президентът Тръмп. И то на прага на изборите за следващ мандат.

Като че ли нищо не привлича повече вниманието на световната аудитория в момента. А хакерите открай време следят накъде е насочен интереса на масовия интернет–потребител.

Нова фишинг кампания, която се преструва, че има вътрешна информация за състоянието на Тръмп, заразява с версия на троянеца BazarLoader. Интересуващите се от състоянието на президента са поканени да изтеглят подробна информация, кликайки върху получен по и-мейл линк. Вместо Word документ обаче се изтегля изпълним файл на BazarLoader. Веднъж инсталиран, той предоставя отдалечен достъп до компютъра на жертвата, който се използва за компрометиране на останалата част от мрежата.

Тези атаки в крайна сметка водят до внедряването на Ryuk Ransomware в мрежата на жертвата, което превръща проникването от нарушаване на сигурността на един компютър в корпоративна кибератака.

Покажи още
Back to top button