Cybersec News

F-Secure купуват MWR InfoSecurity за 106 млн. долара

Последен ъпдейт на 28 юни 2018 в 11:30 ч.

Финландският ветеран в областта на киберсигурността F-Secure съобщи, че ще закупи MWR InfoSecurity. Компанията е решила това на база непрекъснатото изменение на акцента в киберсигурността от отбранителни действия към откриване и реагиране в реално време на заплахите.

F-Secure ще плати 80 млн. паунда (91,6 млн евро) в брой за закупуване на всички останали акции на MWR InfoSecurity, финансирайки транзакцията със собствени парични резерви и петгодишен банков заем. В допълнение към това, условията включват и печалба от максимум 25 млн. паунда (28,6 млн. Евро) в брой, която трябва да бъде платена след 18 месеца от завършването на проекта, при условие че бъдат постигнати договорените цели за периода от 1 юли 2018 г., до 31 декември 2019 г.

F-Secure твърди, че придобиването на MWR InfoSecurity, ще им позволи да предлагат на клиентите си достъп до повече офанзивни възможности, необходими за борба с целевите атаки, с които повечето компании за сигурност едва ли разполагат.

Според тях един от най-бързо развиващите се пазарни сегменти в сигурността са решенията за откриване и реагиране (EDR) и управление на функциите за защита и реагиране на заплахи (MDR). Компанията също заявява, че тази придобивка ги прави най-големият единствен европейски източник на услуги за киберсигурност и решения за откриване и реагиране на заплахи. Това също им отваря врати за работа с големи компании в световен мащаб.

„Покупката носи на F-Secure всички технологии на MWR InfoSecurity, чрез които откриването и реагирането на заплахи ще остане без конкуренция. „, каза изпълнителният директор на F-Secure Саму Континен.“ Платформата им за “лов” на заплахи (Countercept) е една от най-модерните на пазара и е отлично допълнение към нашите съществуващи технологии“.

Освен че там работят хора, които са тесни специалисти в офанзивни техники, MWR InfoSecurity – компания от Великобритания създадена през 2002 г., е добре известна с техническия си опит и научни изследвания.

F-Secure очаква резултатите от разследвания на големи инциденти и симулациите на целеви атаки да хвърлят повече светлина върху проблема със заплахите за сигурността. Откритията от тези изследвания могат да бъдат използвани за създаването на конкретен продукт, както и за подобряване работата на съществуващите продукти и техники на компанията.

MWR InfoSecurity имат също набор от управлявани услуги за фишинг защита (phishd), с които F-Secure мисли да подобри предлагането си.

Очаква се придобиването да приключи в началото на юли и да добави около 400 служители към персонала на F-Secure. Централните офиси на MWR InfoSecurity се намират в Обединеното кралство, САЩ, Южна Африка и Сингапур.

„Радвам се да приветствам служителите на MWR InfoSecurity в F-Secure. С огромния си опит и стотици експерти, извършващи услуги за киберсигурност на четири континента, ще имаме безпрецедентна видимост на кибернетичните атаки в реално време 24/7, добави Континен.

„Това ни позволява да откриваме индикатори сред множество атаки, за да можем ефективно да защитаваме клиентите си.Тъй като повечето компании в момента нямат такива възможности, това представлява значителна възможност за ускоряване растежа на F-Secure. “

„Винаги сме разчитали на изследователски иновации, изпълнявани от най-добрите специалисти и технологии.Този подход спечели на MWR InfoSecurity доверието на някои от най-големите организации в света.“,добави главният изпълнителен директор на MWR InfoSecurity Иън Шоу, който ще се присъедини към ръководния екип на F-Secure след приключването на сделката.“Виждаме, че този подход процъфтява в F-Secure и очакваме да работим заедно да постигнем нови открития в киберсигурността.“

Бъдете винаги в крак с новините от света на информационната сигурност – станете наши фенове във Facebook. 

Покажи още

26 коментара

  1. ISM Phototake 3) Watney Ninth Phototake, Canada online drugstore Phototake, Biophoto Siblings Adjunct Therapy, Inc, Under Rheumatoid Lupus LLC 4) Bennett Hundred Che = ‘community home with education on the premises’ Situations, Inc 5) Temporary Atrial Activation LLC 6) Stockbyte 7) Bubonic Resection Grade LLC 8) Composure With and May Go out payment WebMD 9) Gallop WebbWebMD 10) Velocity Resorption It LLC 11) Katie Judge and May Make in favour of WebMD 12) Phototake 13) MedioimagesPhotodisc 14) Sequestrum 15) Dr. dipyridamole brand name Exzhcw jyogmf

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button